Download Jury PDF

Entrant Name
The Miller Hull Partnership

Design Team
Robert Hull Craig Curtis Margaret Sprug Mike Jobes Cory Mattheis Casey Riske Brad Hutchinson Ka-chung Kwok Yangxue Deng

Collaborators
Robert Hutchison Architecture Magnusson Klemencic Associates: Structural Engineers GCH Planning & Landscape Architecture

Owner / Client


Arts District Zhejiang Eco Village

All Submissions > Conceptual

This proposed Arts District in a Chinese village is the cultural centerpiece of a 700,000sf eco-tourism development sited on the mountainous edge of a picturesque reservoir. And while the goal of the resort is to reconnect its occupants with the natural beauty surrounding them, the Arts District seeks to connect people with the complex history of the site. Abandoned stone structures are rehabilitated with tactical interventions of glass and steel- documenting a previous condition of the while introducing a dialog with the new town. These structures help reveal the evolving conditions of the site while bridging gaps between historic / contemporary architecture, and local / international cultures. Bridging became an important term as the design team developed its strategies.

bridging- a connecting, transitional, or intermediate route or phase between two adjacent elements, activities, conditions, or the like -(of molten metal) to form layers or areas heterogeneous either in material or in degree of hardness.

Acting as part museum and part infrastructure, the town’s new 35,000sf Local History Museum facilitates the connection between current and future phases of development with a public pathway that slices and descends directly through the building. This public path is the organizing principle behind the building and operates as a device to bring in natural light to the galleries, while offering views inward for the bypassing public. By opening up selected views of the galleries the museum offers a unique experience to the public realm while increasing its exposure and reach. The museum will host a collection of local artifacts that seek to document the rapidly changing conditions of the surrounding area. Given the evolving nature of the display content, the building favors open and flexible spaces which can be re-programmed as necessary over time. The large gallery hall was designed to accommodate pieces of various scales and lighting requirements.

The museum form was derived from the vernacular wooden bridges of the region and its bamboo formed concrete walls make use of locally abundant materials and construction techniques. This layering of historic materials and contemporary expression serves as bridge between the dualities of the site and ultimately provides visitors and residents with a stronger connection to this place.